Exspot Spot On - Kullancs és bolha elleni csepp felnőtt és kölyökkutyáknak 1ml

Exspot Spot On - Kullancs és bolha elleni csepp felnőtt és kölyökkutyáknak 1ml

690 Ft-tól 4 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Az Exspot rácseppentő oldat elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig.  A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható. 1,  Az Állatgyósyászati gyógyszerkészítmény neve:- Ex-Spot A. U. V. 2,  Ható- és segédanyagok megnevezése:Hatóanyagok:
Permetrin (cisz:transz 40:60), 0,744 gr/adag. 3,  Javallatok:Kutyák bolha (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) és kullancs (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Ex-Spot csepp elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellenes hatást) és 10 napig rovarirtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben. 4,  Ellenjavallatok:- 2 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön tilos a használata.
Macskákon tilos alkalmazni!
- Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén. 5,  Mellékhatások:- Ritka esetben előfordulhat, hogy a kezelt állaton enyhe bőrirritáció jelentkezik az alkalmazást követően. Ilyen esetben a kutya samponos lemosása után forduljunk állatorvoshoz.
- Egyéb lehetséges mellékhatások: remegés, ataxia, hányás, görcsök. 6,  Célállat fajok:- Kutya7,  Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:Kizárólag rácseppentéses (spot-on) alkalmazásra. Nyissuk ki a tasakot és vegyük ki belőle a pipettát. 1. lépés:  A könnyű kezelés érdekében a kezelni kívánt állatnak állnia kell. Az egyik kezünkkel tartsuk a pipettát hegyével felfelé úgy, hogy az arcunkkal ellentétes irányba álljon, a másik kezünkkel hajtsuk hátra a pipetta hegyét a fóliás rész irányába. 2. lépés:  Kutyán a két lapockacsont között hajtsuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre és enyhe nyomással juttassuk a pipetta teljes tartalmát, közvetlenül a bőrre. - 15 kg-nál kisebb tömegű kutyák esetében a lapockák között a szőrt hajtsuk szét, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd cseppentsünk 1 ml Ex-Spot oldatot (1 pipetta tartalmát) közvetlenül a bőrre.
- 15 kg-nál nagyobb tömegű kutyák esetében 2 pipetta Ex-Spot oldat szükséges. Az első pipettát az előzőhöz hasonlóan, a második pipettát pedig a fartő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre. 8,  A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:A készítményt nem kell a bőrbe dörzsölni. Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt, azonban, ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés biztonsággal megismételhető 7 nap múlva. Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellenes hatást) és 10 napig rovarírtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben. Ügyeljünk arra, hogy az Exspot oldat a bőrfelületre, és ne a szőrzetre kerüljön. Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk!Ajánlott a kezelt állatok tartózkodási- és fekvőhelyének tisztítása, inszekticid szerrel való kezelése. 9,  Különleges tárolási előírások:- Gyermekek elől elzárva tartandó!
- Fénytől védve, 25 Celsius fok alatt tárolandó.
- Hűtőben nem tárolható. Fagyástól óvni kell.  
- A tubust ne távolítsuk el a kartonborítékról.
- Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!10,  Különleges figyelmeztetés(ek):Egy-egy kullancs megtapadása nem zárható ki. A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: - A macskák érzékenyek a permetrinre, a kezelés hatására toxikus tünetek léphetnek fel.
- Ha a kutyát macskával együtt tartjuk, a kezelés után (ameddig a szer fel nem szívódik), különítsük el az állatokat egymástól, nehogy a készítményt a macska lenyalogassa. Vigyázzunk, hogy az együtt tartott kutyák se tudják egymásról, vagy magukról lenyalogatni a készítményt.
- Kizárólag külsőleg alkalmazható. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: - Kerüljük el, hogy a szer bőrre, vagy a szembe jusson. Alkalmazás után mossunk kezet. A bőrre került készítményt azonnal, bő vízzel mossuk le. Az alkalmazás során gumikesztyű viselése ajánlott, főleg, ha egyszerre több kutyát kezelünk. Alkalmazás után a kezelés helyét 3-6 órán át ne érintsük. Ajánlott este kezelni az állatot. A kezelt kutyák ne aludjanak együtt emberrel, főleg ne gyerekkel. Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás: - Laboratóriumi állatokon elvégzett teratológiai vizsgálatok azt mutatják, hogy a permetrinnek nincs magzatkárosító hatása vemhes szukákon alkalmazva. Gyógyszerkölcsönhatás ok: - Nem alkalmazható együtt egyéb inszekticidekkel, mint piretroidok, szerves foszforsavészterek vagy karbamátok. Túladagolás: - Az ajánlott dózis négyszeresével kezelt kutyáknál sem jelentkeztek nemkívánatos tünetek. Inkompatibilitások: - Nem keverhető más állatgyógyászati készítménnyel. 11,  A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény, vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.   Így is ismerheti: Spot On Kullancs és bolha elleni csepp felnőtt és kölyökkutyáknak 1 ml, SpotOnKullancsésbolhaellenicseppfelnőttéskölyökkutyáknak1ml, Spot On Kullancs és bolha elleni csepp felnőtt és kölyökkutyáknak 1ml, SpotOn-Kullancsésbolhaellenicseppfelnőttéskölyökkutyáknak1ml, Spot On - Kullancs és bolha elleni csepp felnőtt és kölyökkutyáknak 1 ml
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^