BAYER Advantix Spot On 4-10kg 1ml

BAYER Advantix Spot On 4-10kg 1ml

1 849 Ft-tól 2 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
TípusCsepp

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, legyek és tetvek ellen. 1,  Az Állatgyósyászati gyógyszerkészítmény neve:- Advantix Spot On 4 kg alatti kutyáknak A. U. V.
- Advantix Spot On 4-10 kg közötti kutyáknak A. U. V.  
- Advantix Spot On 10-25 kg közötti kutyáknak A. U. V.
- Advantix Spot On 25 kg feletti kutyáknak A. U. V. 2,  Ható- és segédanyagok megnevezése:Hatóanyagok: - Imidakloprid: 100 mg/ml
- Permetrin: 500 mg/mlSegédanyagok: - Butil-hidroxitoluol (E321): 1,0 mg/mlEgy tubus tartalmaz:- Advantix Spot On 4 kg alatti kutyáknak A. U. V. : Tubus: 0,4 ml; Imidakloprid: 40 mg; Permetrin: 200 mg; E321: 0,4 mg.
- Advantix Spot On 4-10 kg közötti kutyáknak A. U. V. : Tubus: 1,0 ml; Imidakloprid: 100 mg; Permetrin: 500 mg; E321: 1,0 mg.
- Advantix Spot On 10-25 kg közötti kutyáknak A. U. V. : Tubus: 2,5 ml; Imidakloprid: 250 mg; Permetrin: 1250 mg; E321: 2,5 mg.
- Advantix Spot On 25 kg feletti kutyáknak A. U. V. : Tubus: 4,0 ml; Imidakloprid: 400 mg; Permetrin: 2000 mg; E321: 4,0 mg/40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni!/3,  Javallatok:Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelõzésére. A kutyán élõsködõ  bolhák a kezelést követõ egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertõzõdés ellen. A  készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bõrgyulladás (FAD) kezelési programjának  részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok  (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor  reticulatus) esetén. A kezelés idõpontjában a kutyán lévõ kullancsok a kezelés után még két napig is életben  maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bõrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés  idõpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendõ a repellens (táplálkozás  ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok(Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti)  két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig. 4,  Ellenjavallatok:- A készítményt 7 hetesnél fiatalabb és 1,5 kg-nál kisebb testtömegű kutyakölykökön használni tilos!
- Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén!
- A kutya testtömegének megfelelő Advantix készítményt kell alkalmazni, lásd az adagolási táblázatban!
- Macskákon alkalmazni TILOS!5,  Mellékhatások:Nagyon ritkán előfordulhat kutyákon átmeneti bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegsége, vakarása, dörzsölése, szőrhullás és kipirulás) vagy levertség, ami általában magától elmúlik.
Nagyon ritka esetekben magatartásváltozás (izgatottság, nyugtalanság, nyüszítés, hempergőzés), gyomor-bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés, nyálzás, étvágycsökkenés) alakulhatnak ki, valamint neurológiai tünetek, mint bizonytalan mozgás, rángatózás jelentkezhetnek azoknál a kutyáknál, amelyek érzékenyek a permetrinre. Ezek a tünetek általában átmenetiek és maguktól elmúlnak.
Kutyákban a véletlen lenyelést követően kialakuló mérgezés valószínűtlen, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek, mint remegés és letargia. A kezelés tüneti. Nincs ismert antidótum. Ha bármilyen súlyos mellékhatást tapasztal, vagy olyan mellékhatást, ami itt nem szerepel, kérjük keresse fel az állatorvosát. 6,  Célállat fajok:Kutya7,  Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:Az ajánlott legkisebb adag 10mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. Adagolási táblázat az Advantix Spot On készítményekhez:Testtömeg (kg)Termék neveTöltőtérfogat (ml)Imidakloprid (mg/ttkg)Permetrin (mg/ttkg)≤ 4 kgAdvantix Spot On 4 kg alatti kutyáknak A. U. V. 0,4 mlMin. 10Min. 50> 4 kg ≤ 10 kgAdvantix Spot On 4-10 kg közötti kutyáknak A. U. V. 1,0 ml10 – 2550 – 125> 10 kg ≤ 25 kgAdvantix Spot On 10-25 kg közötti kutyáknak A. U. V. 2,5 ml10 – 2550 – 125> 25 kg ≤ 40 kgAdvantix Spot On 25 kg feletti kutyáknak A. U. V. 4,0 ml10 – 1650 - 8040 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni. A betelepülõ új bolhák által bekövetkezõ újrafertõzõdés megakadályozása céljából az együtt élõ valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élõ egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelõ termékkel. A környezetbõl való újrafertõzõdés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlõdési alakjaik ellen ható szerrel.
A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szõrzete benedvesedik. A szõrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az AdvantixŸ spot on kezelést megelõzõen, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítõ hatékonyságának biztosítása érdekében. Szőrtetű fertőzöttség esetén a kezelés után 30 nappal ismételt állatorvosi vizsgálat javasolt, mert néhány esetben második kezelésre is szükség lehet. Az alkalmazás módja:Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje ár a zárófóliát, majd távolítsa el a kupakot. 10 kg-os, vagy kisebb testtömegű kutyák:Az álló kutya lapockái közötti területen hajtsa szét a szőrt úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. 10 kg-nál nagyobb testtömegű kutyák:Az álló kutya hátán az Advantix pipetta teljes tartalmát négy ponton kell elosztani a válltájéktól kezdve a farok tövéig. Minden pontnál hajtsa szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre, és finoman nyomja meg, egy adag oldatot juttatva a bőrre. 8,  Felhasználási javaslat:- Külsőleg! 
- Csak és bőrfelületen alkalmazható.
- Egy helyre ne nyomjon túl sok oldatot, nehogy lecsorogjon a kutya oldalán. 9,  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:- Nem értelmezhető. 10,  Különleges tárolási előírások:- Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
- Nem fagyasztható.
- A tasak felbontása után száraz helyen, legfeljebb 30 o C-on tárolható.
- Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított 24 hónapon belül, vagy a lejárati ideig, ha ez rövidebb időt határoz meg.
- A lejárati idő után nem használható fel. A lejárati idő a tubuson, a fóliatasakon és a dobozon az "EXP" rövidítés után található. 11,  Különleges figyelmeztetés(ek): Kül Így is ismerheti: Advantix Spot On 4 10 kg 1 ml, AdvantixSpotOn410kg1ml, Advantix Spot On 4 10kg 1ml, AdvantixSpotOn4-10kg1ml, Advantix Spot On 4-10kg 1 ml
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^